NCDHlogo Groot Nieuw6

De nieuwe registratieregels voor honden

In Nederland is het chippen en registreren van honden verplicht. De registratieplicht geldt voor elke hond die na 1 april 2013 is geboren of uit het buitenland komt. Vanaf 1 november 2021 komen hier regels bij. Het nieuwe Identificatie & Registratie (I&R) Hond zorgt voor een betere controle op de hondenhandel.

update 30/9: N.C.D.H. Kampioenschapsclubmatch 2021

Update

De evenementencommissie is al een tijdje druk bezig met de voorbereidingen voor de kampioenschapsclubmatch, die plaatsvindt op 30 oktober te Barneveld. Met een gerust hart? Nee, niet helemaal! Het bleef steeds spannend rondom het coronavirus; hoe dit zich ontwikkelde richting het najaar en waar het kabinet eventueel weer mee kwam qua maatregelen. Maar…. we raken er ondertussen zelfs een beetje aan “gewend”, dus zijn wij stug doorgegaan met organiseren. Ons motto is; verplaatsen kan altijd nog!

N.C.D.H. Championship clubshow 2021

With 2x CAC and title ‘Clubwinner 2021’
( subject to developments around Covid-19()


The show committee of the Dutch Dalmatian Club (NCDH) would like to invite you to our Championship Clubshow 2021.

Coronapuppies welkom bij Kynologenclubs

Persbericht - Raad van Beheer

In veel media is er de laatste tijd sprake van vrees om de opvang van probleemhonden, de zg. coronapuppies.Honden die werden aangeschaft in het heetst van de coronapandemie, omdat men nu veel thuis is en een hond dan reuze gezellig is.

Fokgeschiktheidskeuring NCDH 26 juni 2021

Inschrijven voor deze fokgeschiktheidskeuring is alleen mogelijk wanneer de eigenaar van de hond lid is van de NCDH en de hond reeds staat ingeschreven in het NHSB. Bij inschrijving wordt gevraagd naar het lidnummer van de eigenaar. Honden mogen ingeschreven worden vanaf de leeftijd van 9 maanden.

Oproep: Jubileum Werkgroep

Voor het 75-jarig bestaan van de N.C.D.H.

Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat liefhebbers van de Dalmatische hond middels een stukje in De Hondenwereld werden opgeroepen om zich in een club te verenigen. Uiteindelijk resulteerde dit in de oprichtingsvergadering van de Nederlandse Club voor Dalmatische Honden (N.C.D.H.) die op 29 november 1947 in hotel Terminus te Utrecht gehouden werd.

Pagina 1 van 7

© 1947 - 2021 Nederlandse Club voor Dalmatische Honden