NCDHlogo Groot Nieuw6

Oproep: Werkgroep Hondengedrag

Vandaag de dag kan het toch enigszins een uitdaging zijn om jonge honden te socialiseren en op te voeden zoals we dat het liefst zouden willen doen. Wij vertrouwen er natuurlijk op dat de bij de N.C.D.H. aangesloten fokkers zich hier verantwoordelijk genoeg voor voelen en nieuwe puppy-eigenaren zo goed mogelijk begeleiden in deze toch vreemde en voor ons allen nieuwe situatie waarin deze puppy’s opgroeien.

 Probleemgedrag voorkomen
Los daarvan vinden we het belangrijk om preventief bezig te zijn en er samen voor te zorgen dat herplaatsing voor Dalmatische honden nu, en in de toekomst, niet tot nauwelijks nodig zal zijn. Onlangs heeft er een prettige -digitale- vergadering tussen de DIN-fonds commissie en het bestuur plaatsgevonden. Hierin hebben we o.a. uitvoerig gesproken over het probleemgedrag dat op termijn verwacht wordt bij puppy’s die in coronatijd naar nieuwe baasjes gegaan zijn.

Werkgroep hondengedrag
Wij zijn van mening dat de N.C.D.H. hier een veel actievere rol in kan spelen. Hiervoor zouden we graag eens met een aantal leden in een nieuw samen te stellen werkgroep aan de slag willen gaan.

  • Wil jij meedenken over hoe er vanuit de vereniging beter voorlichting omtrent hondengedrag gegeven kan worden?
  • Ligt jouw interesse bij hondengedrag of ben je als expert (beroepsmatig) actief op dit gebied?
  • Vind je het leuk om mee te werken aan documentatie, lezingen en/of instructievideo’s voor dit onderwerp?
  • Of heb jij wellicht nog andere leuke ideeën?

Interesse?
Lijkt het jou leuk om dit gezamenlijk vanuit deze werkgroep te realiseren? Heb je hier vragen over of wil je hier graag eens verder over in gesprek? Stuur dan even een e-mail naar Marlies van Twist (bestuurslid DIN-fonds) op marlies@ncdh.nl. We zien je reactie graag tegemoet!

© 1947 - 2021 Nederlandse Club voor Dalmatische Honden