NCDHlogo Groot Nieuw6

Kennismakingsworkshop mantrailen

Zaterdag 28 mei

Wat is mantrailen?

Mantrailen is een vorm van speuren waarbij honden leren om een geurspoor van een specifieke persoon te volgen in verschillende omgevingen en onder allerlei omstandigheden.

 

Wie geven de workshops?

De workshop wordt gegeven door drie instructeurs van (p)Awesome Noses, namelijk Judith Eberson, Wendy Logister en Cindy Vranken. Wil jij ook eens ervaren of jouw hond een echte speurneus is? Dan is dit je kans! (p)Awesome Noses is sinds 2014 actief als mantrailschool en momenteel trainen we met 21 teams in het Limburgse. We trainen zowel in rural (bosrijke gebieden) als urban (stedelijke gebieden) en een enkele keer kunnen we ook gebruik maken van (leegstaande) gebouwen om daar buildingsearches te doen.

Wat kun je van verwachten van deze workshop?

Je krijgt een korte uitleg over mantrailen en daarna gaan we gewoon lekker aan de slag met elkaar. Samen gaan we ontdekken hoe snel je hond oppikt wat de bedoeling is, waarna we de training op het niveau van je hond aanpassen. Mantrailen is overigens een échte teamsport, dus we gaan ook aan de slag met jou als handler zijnde. Hoe zie je dat je hond de geur te pakken heeft? Hoe voer je de lijn? Met welke factoren moet je rekening houden? Enz. Elke hond werkt individueel, dus er is ruim voldoende aandacht voor iedere hond en baas.

Belangrijk om te weten

We werken met groepen van maximaal vier honden per instructeur.

We vragen je het volgende mee te nemen:

  • Een y-vormig tuig voor je hond.
  • Indien je die zelf hebt, een 10-meter lijn van Biothane of leer. Heb je die niet, geen probleem, die hebben wij wel…
  • Verschillende bakjes met daarin lekker beloningen voor je hond. (en dan bedoelen we ook écht lekkere beloningen, niet drie droge koekjes). Neem in ieder geval 2 bakjes mee, en zorg dat je ruim voldoende lekkers bij je hebt om je hond minimaal 6x te kunnen belonen.
  • Heb je een hond die hard trekt? Neem dan ook handschoenen mee. Wielerhandschoenen zijn het makkelijkst en geven je de meeste grip.
  • Zorg voor water.
  • Neem een bench mee, of iemand die je hond kan vasthouden als je hond niet aan de beurt is.
  • We vragen je ook om onderling spoorloper te zijn, waar mogelijk. Zorg daarom ook voor een geurvoorwerp. Dit mag een lapje stof (zakdoek of dergelijke) zijn. Dit lapje stof dien je enkele uren bij je te dragen, zodat het jouw geur opneemt.
  • Heeft je hond bepaalde gedragingen waar we rekening mee moeten houden? Laat het ons dan vooral weten!

Workshop 1: duurt van 10:00-12:00 uur maximaal 8 inschrijvingen - [mantrailen1]

Workshop 2: duurt van 12:30-14:30 uur maximaal 8 inschrijvingen - Aanmelden