NCDHlogo Groot Nieuw6

Kennismakingsworkshop geurdetectie

Zaterdag 28 mei

Wat is geurdetectie? 

Detectie is een vorm van neuswerk waarbij we de hond trainen om een specifieke geur te zoeken en te verwijzen. De meeste hondenscholen bieden het tegenwoordig aan in de vorm van “sport” wel gebaseerd op de manier waarop douanehonden (bijv. drugs, explosieven en geld) worden getraind.

 

Detectie is een zeer leuke manier om je hond mentale uitdaging te geven en om aan zijn natuurlijke behoefte te voldoen; nl zijn neus gebruiken. Daarnaast leer je als geleider ook veel over je hond; hoe motiveer en train ik mijn hond, wat laat mijn hond aan lichaamstaal zien en wat bedoelt hij hiermee… en alles bij elkaar zorgt uiteraard voor een goede samenwerking/band tussen jou en je hond.

Detectie is geschikt voor alle rassen en leeftijden. Ook honden met een lichamelijke beperking kunnen een cursus volgen. Immers kan je stap voor stap de moeilijkheidsgraad vergroten/uitdagender maken. Ook is deze vorm van sport uitermate geschikt voor de iets onzekere hond want ze leren zelfstandiger te werken en we doen een aanspraak op hun doorzettingsvermogen. Doordat ze succesmomenten ondervinden door de aangeleerde geur te zoeken en te vinden worden zij vrijer in gedrag.

Wie geven de workshops?

Nienke Bouwman: Voor meer info zie alvast mijn website: https://www.neuswerknijkerk.nl

Wat kan je van de workshop verwachten?

Ik zal tijdens de workshop bovenstaande kort toelichten en vervolgens zullen we een korte oefening doen welke thuis verder uitgebouwd kan worden.

Belangrijk om te weten 

  • We starten met een stukje theorie.
  • Graag beloningen (snoepjes) mee.
  • Zorg voor een bakje water.
  • 3 meter riem als je die hebt.
  • Clicker als je die hebt.
  • Halsband of tuig. 

 

Workshop 1: duurt van 10:00-10:45 maximaal 4 inschrijvingen - Aanmelden

Workshop 2: duurt van 11:00-11:45 maximaal 4 inschrijvingen - Aanmelden

Workshop 3: duurt van 14:00-14:45 maximaal 4 inschrijvingen - Aanmelden

Workshop 4: duurt van 15:00-15:45 maximaal 4 inschrijvingen - Aanmelden