NCDHlogo Groot Nieuw6

Kennismakingsworkshop dogfrisbee

Zaterdag 28 mei

Wat is dogfrisbee?

Dogfrisbee is een super gaven sport om samen met je hond sportief bezig te zijn! Het is echt teamwork! Een mooie uitdaging voor baas en hond. Er zijn 2 onderdelen in frisbee. Wij gaan vooral richten op de freestyle! Belangrijk is kijken naar de hond. Ook handig, frisbee kan bijna overal. Op het gras, zand of op vakantie.

 

Wie geven de workshops?

Joella verhek: Ik ben trotse eigenaar van drie Dalmatische honden. Ook heb ik een eigen uitlaatservice en een eigen Dalmatische honden kennel Flying spots. Ik geef inmiddels 3 jaar les als frisbee trainer.

Lisanne Brands: Ik heb 2 Australian shepherds, een mini Poedel en een poes. Ik werk bij hulphond Nederland. Ook ik geef al een heel aantal jaar les als frisbee trainer.

Claudia Klinkers: Ik loop al een aardig tijdje in de frisbee wereld zowel als deelnemer van wedstrijden als instructeur. Ik heb zelf een Border collie Ivy en een NSDT (Nova Scotia Duck Tolling) retriever Senja. En een Maine Coon (kat) Donny die het ook leuk vindt om iets terug te brengen maar ik heb hem nog niet zover dat hij een frisbee terug brengt. Frisbee is een leuke hondensport en wij hopen jullie enthousiast te maken voor deze sport.

Wat kan je van de workshop verwachten?

We beginnen met een klein stukje theorie over wat dogfrisbee is en welke twee onderdelen er zijn. Ook behandelen we een stukje veiligheid! Hierna gaan we aan de slag met de gooitechniek. Dat is nog moeilijker dan gedacht. Na het ingooien gaan we per twee aan de slag met de honden. We gaan werken aan het vastpakken en vangen, maar ook aan het leren timen van de hond.

Belangrijk om te weten

  • We starten zonder hond. Dus zorg ervoor dat je hond of in de bench kan of dat iemand hem vast kan houden als jij aan het gooien bent.
  • Zorg voor een bakje water.
  • Als je echte dogfrisbees hebt mag je deze meenemen. Wij hebben anders ook frisbees voor jullie.
  • Heb je een hondje die wat lastiger is met andere honden of wat meer ruimte nodig heeft, geen probleem geef het even aan. We zorgen dat iedereen de ruimte heeft die er nodig is en dat het veilig is.

 

Workshop 1: duurt van 10:00-10:45 maximaal 6 inschrijvingen - Aanmelden

Workshop 2: duurt van 11:00-11:45 maximaal 6 inschrijvingen - Aanmelden

 

Workshop 4: duurt van 14:00-14:45 maximaal 6 inschrijvingen - Aanmelden

Workshop 5: duurt van 15:00-15:45 maximaal 6 inschrijvingen - Aanmelden