NCDHlogo Groot Nieuw6

Junior handling workshop en show

Zondag 29 mei

Junior handling is het in competitieverband oefenen in het verantwoord en deskundig voorbrengen van een rashond, een vorm van sport met honden dus.

Wat is junior handling?

Junior handling is het in competitieverband oefenen in het verantwoord en deskundig voorbrengen van een rashond, een vorm van sport met honden dus. ‘Junior’ omdat het door kinderen rond de tienerleeftijd en iets ouder kan worden beoefend. ‘Handling’ is het Engelse woord voor ‘omgaan met’ en samen is dat precies waar junior handling over gaat: het omgaan met honden door jeugdige mensen. En die jeugdige mensen noemen we dan handlers. Junior handling komt oorspronkelijk uit Engeland; de eerste competitie in Nederland vond plaats op de hondententoonstelling in Arnhem, in 1987.

Wat zijn de belangrijkste regels bij junior handling?

De verstandhouding tussen handler en hond moet goed zijn en allebei moeten ze plezier beleven aan deze sport. De handler moet de hond de baas zijn en deze op een rasspecifieke manier presenteren aan de keurmeester. Dat betekent dat je de hond moet voorbrengen op de manier die bij zijn ras past. Behalve in stand, moet de hond ook in draf worden getoond. En natuurlijk gaat de handler diervriendelijk om met de hond. Dat spreekt vanzelf.

Wie kunnen eraan deelnemen?

Wie op de wedstrijddag minimaal 10 en maximaal 17 jaar oud is, kan aan junior-handling deelnemen. Een andere voorwaarde is dat de hond die meedoet aan de junior handling ook is ingeschreven voor de tentoonstelling zelf.

Wie geeft de workshop en is de keurmeester op de show?

Jose Lagendijk.

  

Aanmelden:

Vul je naam in.
Vul een leeftijd in.
Vul je e-mailadres in.
Invalid Input
Vul in
Vul in
Selecteer
Maak een selectie
0,00
Invalid Input

Betalen bij inschrijving*

* Zonder betaling is de aanmelding niet geldig.

 

Meld je zo snel mogelijk aan, dan maken we er met zijn allen een TOP weekend van!

Vragen of specifieke wensen? Neem gerust contact met ons op via evenementen@ncdh.nl.