NCDHlogo Groot Nieuw6

Inschrijving geopend: Kampioenschapsclubmatch 2020 (2xCAC)

De voorbereidingen voor de kampioenschapsclubmatch zijn inmiddels in volle gang, en de inschrijving is geopend!* Bij deze willen wij jou, als liefhebber van ons fantastische ras, graag uitnodigen in te schrijven voor deze dag.

Direct inschrijven

Let op: De inschrijving sluit op 4 september 2020 om 23:59 uur.

De kampioenschapsclubmatch is hét jaarlijkse evenement van de rasvereniging om in levende lijve te zien hoe ons ras ervoor staat, en om gezamenlijk met alle liefhebbers bij elkaar te genieten van al die gespikkelde schoonheden. De clubshow zal natuurlijk ook aan de regels van het ‘nieuwe normaal’ moeten voldoen, maar ondanks dat hebben wij er alle vertrouwen in dat we er samen met elkaar een geslaagde dag van kunnen maken.


Waar & Wanneer?
Datum : zaterdag 19 september 2020

Locatie: Thorbeckelaan 133, 3771 ED te Barneveld
               op het terrein van Ruitersportvereniging Barneveld.

  • De keurmeester deze dag is dhr. Jan Coppens (NL)
  • De funklasse en de kind-hond show worden gekeurd door Mw. José Lagendijk (NL)

Naast de reguliere klassen, is er dit jaar ook weer een funklasse en een kind-hond show! Heb jij een hond met een “schoonheidsfoutje” die normaal niet aan een tentoonstelling mag deelnemen, dan is dit wellicht een mooie kans om eens te horen wat een keurmeester van jouw hond vindt. (Je hond dient in het bezit te zijn van een stamboeknummer).

Tijdens de kind-hond show, mogen kinderen van 6 t/m 9 en 10 t/m 13 jaar verkleed de ring in met zijn of haar spikkel. Wel is het wenselijk dat dit onder toeziend oog van de betreffende ouder gebeurt.

Voor de fokkers onder ons is deze dag tevens een mooie gelegenheid om eens nestreünie te houden of eigenaren van door jou gefokte honden te vragen naar de clubshow te komen. Zo kun je naast de gezelligheid, ook de kwaliteit van jouw honden eens laten beoordelen.

Het evenement vindt buiten plaats, dus houd rekening met de weersomstandigheden, zodat jij jezelf en je hond(en) kunt beschermen tegen regen of felle zon. De locatie beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Er is een kantine aanwezig voor de nodige versnaperingen voor jezelf, en er zijn stands met wat voor je hond. De DIN-Fonds Winkel zal er ook zijn en er is voor iedereen genoeg te zien en te doen!

 

Inschrijven en betalen kan via de website van OnlineDogshow op de volgende pagina:

Direct inschrijven

Om aan de veiligheidsmaatregelen te kunnen voldoen willen we je vragen bij inschrijving ook aan te geven met hoeveel personen je verwacht te komen.

Heb jij nog nooit eerder aan een show deelgenomen maar wil je dit op 19 september wel graag proberen? Je bent van harte welkom! We raden je aan om de fokker van je pup om tips en advies te vragen en eventueel een aantal lessen ringtraining te volgen.

Heb jij nog vragen over de dag zelf of over het inschrijven, stuur dan een mail naar evenementen@ncdh.nl. Wij helpen je graag!

Namens de evenementencommissie van de N.C.D.H.

Marieke Nieuwenhof & Aat Klapwijk

------------

Hondenwelzijn en rasspecifieke instructies
Tijdens deze kampioenschapsclubmatch is het welzijn van de honden van het hoogste belang. Voor alle keurmeesters, exposanten, fokkers en bezoekers moet het welzijn van de hond prioriteit nr. 1 zijn!

De keurmeesters worden geïnstrueerd – d.m.v. de rasspecifieke instructies en de Basisverklaring voor exterieurkeurmeesters – er op te letten dat honden die gekeurd worden honden zijn zonder “overdrijving”. Ook is in dit document veel aandacht voor de bouw, het gebit, de ogen, overgewicht, temperament en gedrag, overvloedige beharing en verzorging.

De overdrijvingen die vroeger voorkwamen bij sommige rassen zijn anno 2020 niet meer gewenst bij de keuringen van deze rassen. De huidige inzichten, zowel vanuit de fokkerij als ook de ondersteuning door de veterinaire beroepsgroep, maken het mogelijk om op een verantwoorde wijze tentoonstellingen, kampioenschapsclubmatches en andere keuringen te laten plaatsvinden.

Je zult in de eindkeuring zien dat de meest vitale honden de uiteindelijke winnaar zullen zijn. Gezondheid en welzijn zijn leidend in het beleid van de Raad van Beheer en daarmee in alle activiteiten die plaats vinden onder auspiciën van de Raad van Beheer, en daar staat de N.C.D.H. volledig achter.

------------

*Let op: De Kampioenschapsclubmatch staat gepland op 19 september. Bij de uitbraak van een tweede golf besmettingen, zorgen de maatregelen rondom het coronavirus er mogelijk voor dat ons evenement op deze datum niet door kan gaan. Vooralsnog is er geen reden tot annulering. Bij eventueel noodzakelijke verplaatsing, zal de N.C.D.H. de inschrijvingen, evenals de betalingen, meenemen naar de nieuwe datum. Bij noodzakelijke annulering zal het inschrijfgeld terug worden betaald.

 

 

© 1947 - 2020 Nederlandse Club voor Dalmatische Honden