NCDHlogo Groot Nieuw6

Prijsindicatie voor de aanschaf van een dalmatische pup

Wanneer je interesse hebt om een Dalmatische pup aan te schaffen ga je op onderzoek uit. Één van de vragen tijdens deze onderzoeksfase zal zijn: Wat kost het om een Dalmatische pup aan te schaffen?

Elke fokker staat het vrij om zelf de prijs voor de pups te bepalen. Wat er uiteindelijk betaald wordt is een zaak tussen pupkoper en fokker. Wel begrijpen wij, als rasvereniging, dat je als pupkoper graag wilt weten wat je ongeveer qua prijs kan verwachten.

Daarom hebben wij, als rasvereniging, met elkaar geconcludeerd dat € 1250,- een goede prijsindicatie is voor een pup waarvan de ouderdieren voldoen aan alle eisen die ons VFR (verenigingsfokrelgement) stelt. Dit is slechts een indicatie en het staat fokkers vrij een andere prijs te vragen. De rasvereniging heeft hierin geen enkele zeggenschap.

Belangrijk om mee te geven vinden wij dat de prijs van een pup niet de voornaamste afweging zou moeten zijn. Wanneer je een pup aanschaft bij één van onze fokkers is er vaak veelvuldig contact, tijdens de periode dat de pups nog bij de fokker zijn, maar ook vaak nog daarna. Dit betekent dat een goed gevoel hebben over de fokker waar je je pup bij aanschaft essentieel is. Wij adviseren dan ook om met meerdere fokkers contact te hebben om de verschillen te voelen en te kiezen wie het beste bij jou past, voordat je een definitieve keuze maakt. Wees hier wel transparant over naar de fokkers.

De feitelijke aanschaf is een zaak tussen jou als koper en de fokker. De NCDH kan hier slechts alleen advies geven!