NCDHlogo Groot Nieuw6

Uitnodiging lezing DCM

Update 20/12/2021 - Een recente gezondheidsenquête van de universiteit Utrecht toonde aan dat hartziekten regelmatig vermeld werden als gezondheidsprobleem bij de Dalmatische hond. Moet je daar als baasje of fokker bezorgd om zijn? Komen deze aandoeningen werkelijk vaak voor bij de Dalmaat? Kunnen we als rasvereniging of eigenaar iets betekenen om deze aandoening te voorkomen of te genezen bij onze Dalmatische hond?

In samenwerking met de Nederlandse en Belgische rasverenigingen, wil het Cardioteam Kleine Huisdieren van de Universiteit Gent een studie opzetten om een antwoord te geven op deze belangrijke vragen. Voor dit onderzoek zullen zij verdeeld over verschillende dagen een representatief aantal Dalmaten in Nederland en België onderzoeken met een hartfilmpje (echocardiografie), elektrocardiogram en bloedafname voor hartbiomarkers. Om een overzicht te geven over deze hartziekten en om dit onderzoek verder uit te leggen, zal prof. dr. Pascale Smets -Europees specialist in de veterinaire cardiologie - een lezing geven op 15 januari 2022.

 

Waar: Online via zoom

Inloop: vanaf 13:45 uur

Start lezing: 14:00 uur

Voor wie: Leden van de NCDH en de KBCDH en iedereen die interesse heeft in deze lezing.

Prijs: voor leden van de NCDH en de KBCDH is het gratis voor niet-leden 5 euro.

Aanmelden graag via onderstaand aanmeldformulier

Wat is er reeds gekend over dilatorische cardiomyopathie of zogenaamde DCM? En wat is mitralisklepdegeneratie of MKD? Welke symptomen vertonen de honden? Is het genetisch? Hoe sporen we deze aandoeningen op en kunnen deze behandeld worden? U krijgt een antwoord op al deze vragen en de voordracht wordt gevolgd door een interactieve discussie met het publiek, dus…tot dan!

Aanmelden Lezing DCM

Vul jouw naam in
Vul een geldig e-mailadres in
Selecteer
Vul jouw lidmaatschapsnummer in.
Invalid Input
0,00