NCDHlogo Groot Nieuw6

update 30/9: N.C.D.H. Kampioenschapsclubmatch 2021

Update

De evenementencommissie is al een tijdje druk bezig met de voorbereidingen voor de kampioenschapsclubmatch, die plaatsvindt op 30 oktober te Barneveld. Met een gerust hart? Nee, niet helemaal! Het bleef steeds spannend rondom het coronavirus; hoe dit zich ontwikkelde richting het najaar en waar het kabinet eventueel weer mee kwam qua maatregelen. Maar…. we raken er ondertussen zelfs een beetje aan “gewend”, dus zijn wij stug doorgegaan met organiseren. Ons motto is; verplaatsen kan altijd nog!


Gewoon, zoals je gewend bent
Gelukkig kwamen er tijdens de laatste persconferentie een aantal versoepelingen van de eerder geldende maatregelen, wat maakt dat wij nu onze clubshow “gewoon” door kunnen laten gaan zoals wij dit graag zouden zien! Omdat wij te maken hebben met deadlines van bijv. het Dalmatisch nieuws, maar ook de maatregelen, hadden wij in het laatste clubblad een bericht laten plaatsen waarin staat dat het een clubshow zou worden in een afgeslankte vorm. Met geen Kind-Hond show meer, geen fokkerij- en nakomelingenklasse, en met een tijdschema…… Bij deze kunnen wij met vreugde melden, dat dit NIET meer aan de orde is, en dat wij de clubshow gewoon door laten gaan zoals je gewend bent.

 

CoronaCheck-app
Een aantal basismaatregelen zullen nog wel aan de orde zijn, maar dit zijn we met ons allen tegenwoordig wel gewend. Wat wel even wennen is, maar verplicht bij het organiseren van een evenement: het gebruik van de Corona toegangscheck app bij binnenkomst, je weet wel…. het groene vinkje. Eventueel een negatieve coronatest niet ouder dan 24 uur wordt ook geaccepteerd. Heb je hier vragen over? Wacht niet onnodig tot het laatste moment en vraag het ons gerust!


Hét jaarlijkse evenement
De kampioenschapsclubmatch is hét jaarlijkse evenement van de rasvereniging om in levende lijve te zien hoe ons ras ervoor staat, en om gezamenlijk met alle liefhebbers bij elkaar te genieten van al die gespikkelde schoonheden, daarom zijn we blij dat we deze door kunnen laten gaan. Wij hopen dat het weer net zo`n succes mag worden als afgelopen jaar. Voor de fokkers onder ons is deze dag tevens een mooie gelegenheid om de eigenaren van door jou gefokte honden te vragen naar de clubshow te komen. Los van de reguliere keuringen, is er dus ook weer de Kind–Hond show voor de leeftijdscategorieën 6 – 9 jaar en 10 – 13 jaar. Als keurmeester voor deze rubriek hebben wij Mw. Jose Lagendijk bereid gevonden, waarvoor dank.

De inschrijving is inmiddels geopend, en de eerste inschrijvingen zijn inmiddels gedaan.
Onderaan dit bericht vind je hoe je kunt inschrijven.

Waar & Wanneer?

Datum : zaterdag 30 oktober 2021

Locatie: Thorbeckelaan 133, 3771 EM Barneveld, in de binnenmanege van Hippisch Centrum Barneveld.

Keurmeesters
We hebben ervoor gekozen om wederom Nederlandse keurmeesters uit te nodigen. Normaliter is het ‘om en om’, maar vanwege de onzekerheid rondom het coronavirus willen we dit risico niet nemen nu. We hebben dit jaar de volgende 2 keurmeesters bereid gevonden om te komen keuren, onder voorbehoud van het aantal inschrijvingen:

  • De 1e keurmeester deze dag is dhr. John Wauben (NL)
    Dhr. John Wauben zal de baby's, puppy' en reuen keuren en samen zullen zij de BOB keuren.
  • De 2e keurmeester deze dag is dhr. Dick Baars (NL)*
    Dhr. Dick Baars zal de teven keuren en samen zullen zij de BOB keuren.

* Indien er niet voldoende aanmeldingen zijn zal de tweede keurmeester komen te vervallen. (Ook indien eventuele corona maatregelen dit nodig achten) Alles onder voorbehoud van de ontwikkelingen rondom Covid-19. Houd de N.C.D.H. website in de gaten!

De locatie
Het evenement vindt binnen plaats. (Let op: het betreft een (goed gedraineerde) zandbodem!) De locatie beschikt over voldoende parkeergelegenheid. Er is een kantine aanwezig voor de nodige versnaperingen, en er zullen een aantal stands aanwezig zijn, waaronder natuurlijk ook de DIN-Fonds Winkel.

Hoe kan ik mijn hond(en) inschrijven?

Inschrijven en betalen kan via de website van onlinedogshows.eu.

Door onderstaande QR-code te scannen kom je direct op de inschrijfpagina uit:

qr.png

Let op: De inschrijving sluit op 15 oktober 2021 om 23:59 uur.

Heb jij vragen over dit evenement, mail dan naar evenementen@ncdh.nl. Wij helpen je graag!

Namens de evenementencommissie van de NCDH,

Marieke Nieuwenhof, Helen Kroon, Marlies van Twist en Nancy Kroon

NB: De Kampioenschapsclubmatch staat gepland op 30 oktober. Vooralsnog is er geen reden tot annulering. Bij eventueel noodzakelijke verplaatsing, zal de N.C.D.H. de inschrijvingen, evenals de betalingen, meenemen naar de nieuwe datum. Bij noodzakelijke annulering zal het inschrijfgeld terug worden betaald.

------------

Hondenwelzijn en rasspecifieke instructies
Tijdens deze kampioenschapsclubmatch is het welzijn van de honden van het hoogste belang. Voor alle keurmeesters, exposanten, fokkers en bezoekers moet het welzijn van de hond prioriteit nr. 1 zijn!

De keurmeesters worden geïnstrueerd – d.m.v. de rasspecifieke instructies en de Basisverklaring voor exterieurkeurmeesters – er op te letten dat honden die gekeurd worden honden zijn zonder “overdrijving”. Ook is in dit document veel aandacht voor de bouw, het gebit, de ogen, overgewicht, temperament en gedrag, overvloedige beharing en verzorging.

De overdrijvingen die vroeger voorkwamen bij sommige rassen zijn anno 2021 niet meer gewenst bij de keuringen van deze rassen. De huidige inzichten, zowel vanuit de fokkerij als ook de ondersteuning door de veterinaire beroepsgroep, maken het mogelijk om op een verantwoorde wijze tentoonstellingen, kampioenschapsclubmatches en andere keuringen te laten plaatsvinden.

Je zult in de eindkeuring zien dat de meest vitale honden de uiteindelijke winnaar zullen zijn. Gezondheid en welzijn zijn leidend in het beleid van de Raad van Beheer en daarmee in alle activiteiten die plaats vinden onder auspiciën van de Raad van Beheer, en daar staat de N.C.D.H. volledig achter.

------------

sponsoren clubmatch