NCDHlogo Groot Nieuw6

Dogfrisbee demonstratie

Zaterdag 28 mei - 13:00 uur

frisbee 1 Joella Verhek

Wat is dogfrisbee

Dogfrisbee komt oorspronkelijk uit Amerika en is in 1998 overgewaaid naar Nederland. Dogfrisbee is een uniek samenspel tussen mens en hond. De sport is geschikt voor (bijna) elk hondenras en kan door nagenoeg iedereen worden beoefend, mits op eigen niveau. Dogfrisbee wordt in heel Nederland zowel recreatief als in wedstrijdverband beoefend. De wedstrijden zijn spectaculair om te bekijken. Dogfrisbee is een leuke en actieve sport, die samen met de hond wordt beoefend. Er zijn verschillende disciplines.

Freestyle

De Freestyle bestaat uit 3 rondes: 2 freestyle rondes en 1 distance ronde. In de Freestyle wordt gespeeld met meerdere hondenschijven. Gedurende 2 minuten laat men op muziek de geoefende trucjes met de hond zien. De moeilijkheidsgraad bepaalt het aantal punten. Hoe moeilijker (en goed uitgevoerd), hoe meer punten er toegekend worden.

Distance Only

De Distance Only bestaat uit 2 rondes. Hier wordt slechts met 1 schijf gespeeld. Het veld is ingedeeld in meerdere vakken die elk een aantal punten bevat. Hierin zit ook een bonuszone van 1 extra punt. In 1 minuut tijd moeten er zoveel mogelijk punten verzameld worden. Iedere keer dat de hond de frisbee vangt in een vak met punten, worden die genoteerd.

Wat te zien bij de demonstratie?

Wij gaan een stukje laten zien van de freestyle. Hier zitten verschillende worpen in maar ook trucjes en sprongen. Belangrijk om te noemen! Deze honden zijn jaren getraind, doet dit alleen maar op een goede hondenschool en ga dit niet zomaar thuis doen.